fastshare
Navýšení paměti
Vypnout statistiky
KATEGORIEPOSLEDNÍ PŘÍSPĚVKYPOSLEDNÍ OZNÁMENÍSTATISTIKY UŽIVATELE
Nick: Anonymous
Příspěvků: 3367
Hodnost: Warman
Varování: 0
---
Právě je 27 kvě 2018, 06:27





Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Pravidla fóra


    V této sekci platí samozřejěm také základní pravidla fóra.

    - Tato sekce slouží k dotazům týkající se nákupu/upgradu nového PC, komponentů (myš, klávesnice, reproduktory,...) a dalšího hardwaru i softwaru (nemusí se týkat jen PC)
    Dotazy se mohou týkat i připojení k internetu, telefonu, televizi, ...

    Dodržujte prosím následující zásady:
  • Vhodně zvolte název tématu (žádné "Prosííím", "Pomoooocccc", ale např. "Herní myš k PC", apod...
  • Popište výstižně, co byste rádi, včetně účelu (herní PC, kancelářské PC,...).
  • Nezapomeňte uvést cenovou relaci, v jaké by se měl daný hardware pohybovat.
  • Chcete-li upgradovat sestavu, uveďte i vaši stávající (komponenty nemusí být kompatibilní).
  • Pakliže je váš dotaz vyřešen, přidejte za název tématu tag [VYŘEŠENO]

    Děkujeme. :)



Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 11 ] 
 Navýšení paměti 
Autor Zpráva
Sponzor 2 nd class
Sponzor 2 nd class
Uživatelský avatar

Registrován: 21 říj 2006, 19:05
Příspěvky: 46
Bydliště: střední morava
Příspěvek Navýšení paměti

Ahoj, potřeboval bych poradit. Mám na pc 4gb paměti a chtěl bych navýšit, ale nevím, zda na 8gb nebo radši už na 16gb.

Teď tam jsou "RAM Kingston HyperX 2x2GB DDR3 1600 MHz CL9 (KHX1600C9D3B1K2/4G)"

tak jestli dokoupit 2x2gb a dát do dalších dvou slotů, nebo koupit 2x4gb (2x8gb) a vyměnit.

Desku mám "MB MSI P67A-C43 (B3)- P67, s.1155, DDR3, ATX"

Procesor "CPU Intel Core i5 2500K (3,3GHz, 6MB, socket 1155), BOX"

Jedu na windows 7. Co radíte, předem dík.

_________________
MB MSI P67A-C43 (B3)- P67, s.1155, DDR3, ATX
CPU Intel Core i5 2500K (3,3GHz, 6MB, socket 1155),
VGA ATI Gigabyte HD 6850, 1GB DDR5, DVI, HDMI, OC, PCI-e
RAM Kingston HyperX 2x2GB DDR3 1600 MHz CL9
Zdroj CORSAIR zdroj 650W TX V2 s aktivním PFC


24 kvě 2015, 18:29
Profil
Captain
Captain
Uživatelský avatar

Registrován: 22 črc 2009, 11:48
Příspěvky: 287
Bydliště: ..zelená je louka..
Příspěvek Re: Navýšení paměti

Ahoj,můj názor je,že pokud ti sběrnice desky podporuje rychlejší paměti-koupit tedy nové a už i rychlejší.A pokud né,tak jen rozšířit -(1600Mhz-DDR3) stejnými !!.A jestli jít na 8.Gb nebo 16.Gb,je to o financích,,,, :D :D

_________________
Zelená je trááááva...kdo nehulí je krááááva....hi hi hi

DualCore AMD Athlon Black Edition 7750, 2700 MHz (13.5 x 200)
MSI K9AGM3
4.GB DDR2-800 DDR2
GeForce GT430
BenQ G2010W
320 GB, 7200 RPM, SATA-II
500 GB, 7200 RPM, SATA-II
HL-DT-ST DVD-RAM GSA-H58N


25 kvě 2015, 04:59
Profil
Private
Private

Registrován: 19 zář 2013, 15:13
Příspěvky: 11
Příspěvek Re: Navýšení paměti

Jak už je zmíněno výše, je to jen o penězích.
Tahle konkrétní deska dokáže pracovat s moduly na frekvenci 2133 MHz. A kit 2x8 GB těchto pamětí se dá sehnat už od cca 4 tisíc. Jinak z těch tvých alternativ bych asi volil právě 2x8 GB (ono totiž neplatí že dvakrát víc paměti stojí dvakrát víc) a tu starou paměť dát do pryč. A časem potom dokoupit dalších 16 giga ať to sviští. Paměti není nikdy dost (a to ani na hry), záleží na tom co na počítači děláš.


25 kvě 2015, 16:09
Profil
Private
Private
Uživatelský avatar

Registrován: 17 kvě 2009, 19:49
Příspěvky: 13
Příspěvek Re: Navýšení paměti

ahoj... fakt je ten, že když sleduju vytížení RAM ve hrách tak se mi ještě nestalo, že by nestačilo 8 GB RAM ... co se týče rychlosti pamětí DDR3 a časování tak je blbost co píše kolega výše protože rozdíl mezi DDR3 1600 nebo 2133 Mhz je v reálu 0,00 prd.....


Záleží jak spěcháš ...

Intel se po osmi letech loučí s DDR3, letošní procesory už je „neumí“
http://diit.cz/clanek/intel-skylake-nepodporuje-ddr3
Citace:
Protože se to týká především high-end a mainstream platforem, budou uživatelé dražších sestav posílat stávající stroje do důchodu: Internetové bazary se v následujících kvartálech začnou plnit množstvím kvalitních DDR3 modulů. Čím více jich bude, tím se jejich cena stlačí níž. Ti, kteří neplánují koupi nové sestavy, ale kvůli drahým DDR3 otáleli s rozšířením operační paměti, si koncem letošního roku a také v roce následujícím přijdou na své.
Pokud nyní vychází nový 32GB kit DDR3 na 6,5 tisíce Kč, lze očekávat, že se běžná bazarová cena dostane v zimě na ~3,5 tisíce a v následujícím roce, kdy už DDR4 moduly budou prakticky ve všech segmentech a budou se jich zbavovat všichni upgradující uživatelé, spadne pod 3 tisíce.


26 kvě 2015, 09:06
Profil
Sponzor 2 nd class
Sponzor 2 nd class
Uživatelský avatar

Registrován: 21 říj 2006, 19:05
Příspěvky: 46
Bydliště: střední morava
Příspěvek Re: Navýšení paměti

spěchám, nespěchám, chtěl bych povýšit hlavně kvůli Zaklínači 3, nároky jsou větší než jiné hry, ale teď jsem koukal ještě na grafiku,
tak taky nevím, zda to zvládne (VGA ATI Gigabyte HD 6850, 1GB DDR5, DVI, HDMI, OC, PCI-e).
Na pc se hrají prakticky jen hry, velký upgrade se mi nechce dělat, proto jsem chtěl povýšit aspoň tu paměť.
Asi dokoupím 2x2gb, ale nevím, jak je to s tím dualchanelem, v tomto se nevyznám, tak nevím, když je tam přidám, jak to pofachčí.
To časování pamětí je nutné stejné ( CL9 - CL10) ?

_________________
MB MSI P67A-C43 (B3)- P67, s.1155, DDR3, ATX
CPU Intel Core i5 2500K (3,3GHz, 6MB, socket 1155),
VGA ATI Gigabyte HD 6850, 1GB DDR5, DVI, HDMI, OC, PCI-e
RAM Kingston HyperX 2x2GB DDR3 1600 MHz CL9
Zdroj CORSAIR zdroj 650W TX V2 s aktivním PFC


27 kvě 2015, 16:43
Profil
Captain
Captain
Uživatelský avatar

Registrován: 22 črc 2009, 11:48
Příspěvky: 287
Bydliště: ..zelená je louka..
Příspěvek Re: Navýšení paměti

Ahoj.Máš v PC tyto moduly : RAM Kingston HyperX 2x2GB DDR3 1600 MHz CL9 (KHX1600C9D3B1K2/4G),takže pokud nekoupíš stejné-nepojedou ti v duálu-Ten díky dvoukanálovému přístupu zvyšuje výkon u aplikací.Pokud si seženeš tyto stejné-tj : 1600Mhz-CL9-(DDR3) pojedou-jenže si stejně nepomůžeš.1600Mhz na Witchera ti asík nestačí a mám dojem že tvá Gr.karta o 1.GB je slabá ! Takže rozdíl CL9-CL10 atd je vždy !!CL-/2-3---9 atd) označuje latenci/zpožděni přistupu. Obecně platí,že čim menši hodnota tim lepši. Čím vyšší frekvence tím líp a čím nižší časování.!!Třeba ti to někdo vysvětlí lépe. :( Nakonec máš desku,která ti podporuje ještě jednou tak rychlé paměti !! Tyhle vyndej a prodej.Kup 8...16.GB Mhz. (2 moduly-dual chanell /1.modul-single chanell)A ještě záleží jak je umístíš na základní desce,mělo by to být barevně označeno-popsáno,ale už ty nejrychlejší-2133 MHz !! Pak přemýšlej o Gr.kartě !-(Nedej bože,že tě napadne šoupnout tam k těm tvým pamětím nějakou rychlejší !!-Ono to funguje.... ale tak,že ti pojedou,ale VŽDY PODLE NEJPOMALEJŠÍHO MODULU !!A navíc né v duálu !!). :D
Snad se ještě někdo připojí,aby ti to srozumitelnějš vysvětlil.Měj se . :D

_________________
Zelená je trááááva...kdo nehulí je krááááva....hi hi hi

DualCore AMD Athlon Black Edition 7750, 2700 MHz (13.5 x 200)
MSI K9AGM3
4.GB DDR2-800 DDR2
GeForce GT430
BenQ G2010W
320 GB, 7200 RPM, SATA-II
500 GB, 7200 RPM, SATA-II
HL-DT-ST DVD-RAM GSA-H58N


Naposledy upravil Prdelča dne 27 kvě 2015, 17:51, celkově upraveno 1

27 kvě 2015, 17:08
Profil
Sponzor 2 nd class
Sponzor 2 nd class
Uživatelský avatar

Registrován: 21 říj 2006, 19:05
Příspěvky: 46
Bydliště: střední morava
Příspěvek Re: Navýšení paměti

Paměti už rozumím. Co říkáte na tyhle:
Jen registrovaní uživatelé mohou vidět odkazy v code. Přihlaste se nebo zaregistrujte ZDARMA.


Jakou grafiku doporučíte?


Zas to pc chce prachy :(

_________________
MB MSI P67A-C43 (B3)- P67, s.1155, DDR3, ATX
CPU Intel Core i5 2500K (3,3GHz, 6MB, socket 1155),
VGA ATI Gigabyte HD 6850, 1GB DDR5, DVI, HDMI, OC, PCI-e
RAM Kingston HyperX 2x2GB DDR3 1600 MHz CL9
Zdroj CORSAIR zdroj 650W TX V2 s aktivním PFC


27 kvě 2015, 17:50
Profil
Captain
Captain
Uživatelský avatar

Registrován: 22 črc 2009, 11:48
Příspěvky: 287
Bydliště: ..zelená je louka..
Příspěvek Re: Navýšení paměti

Ohledně tvého výběru,já bych asi nejdříve zjistila mořnosti tvé paměťové sběrnice-(DDR3-DDR4-DDR5..)
A co se týče grafiky,zase je to tvé náročnosti na výkon,která také souvisí s cenou.Mrkni také na podporu PCie-2.x nebo 3 ? Dále zvaž napájení GR.karty ! No mohl by jsi zjistit,že ti nestačí zdroj...co chlazení ? Všechno musíš vzít v potaz!

_________________
Zelená je trááááva...kdo nehulí je krááááva....hi hi hi

DualCore AMD Athlon Black Edition 7750, 2700 MHz (13.5 x 200)
MSI K9AGM3
4.GB DDR2-800 DDR2
GeForce GT430
BenQ G2010W
320 GB, 7200 RPM, SATA-II
500 GB, 7200 RPM, SATA-II
HL-DT-ST DVD-RAM GSA-H58N


27 kvě 2015, 18:03
Profil
Private
Private
Uživatelský avatar

Registrován: 17 kvě 2009, 19:49
Příspěvky: 13
Příspěvek Re: Navýšení paměti

bože tady jsou zase chytrolíni ... :) rozdlí mezi CL 8, CL 9, CL 10 je ve hrách znova 00 prd... to samo u rychlosti pamětí....takže moje rada kup ty nejlevnějí DDR3 ideálně 2x4 GB 1600 MHz CL 8, nebo CL 9.. dobré jsou paměti Crucial.... nebo Kingston co se týče zaklínače pokud to chceš hrán na max ve full- HD budeš potřebovat ideálně Maxwella tzn. GTX 970 4GB GDDR 5 cena cca 10 000,- Kč...


Re: Navýšení paměti


28 kvě 2015, 19:09
Profil
Sponzor 2 nd class
Sponzor 2 nd class
Uživatelský avatar

Registrován: 21 říj 2006, 19:05
Příspěvky: 46
Bydliště: střední morava
Příspěvek Re: Navýšení paměti

Zaklínače chci jen zahrát nepotřebuji full hd.

_________________
MB MSI P67A-C43 (B3)- P67, s.1155, DDR3, ATX
CPU Intel Core i5 2500K (3,3GHz, 6MB, socket 1155),
VGA ATI Gigabyte HD 6850, 1GB DDR5, DVI, HDMI, OC, PCI-e
RAM Kingston HyperX 2x2GB DDR3 1600 MHz CL9
Zdroj CORSAIR zdroj 650W TX V2 s aktivním PFC


04 čer 2015, 15:38
Profil
V.I.P.
V.I.P.

Registrován: 18 srp 2009, 16:58
Příspěvky: 265
Příspěvek Re: Navýšení paměti

Prdelča píše:
Ohledně tvého výběru,já bych asi nejdříve zjistila mořnosti tvé paměťové sběrnice-(DDR3-DDR4-DDR5..)

Ono už existuje DDR5? Pokud máš přístup k laboratorním vzorkům - sem s nimi! ;-)
Ano, existuje GDDR5, což je ovšem paměť speciálně navržená pro grafické karty a s DDR5 asi nebude mít mnoho společného.
Prdelča píše:
Mrkni také na podporu PCie-2.x nebo 3 ?

PCI-express je podobně jako USB zpětně kompatibilní. Pokud si nebude pořizovat tu nejdražší a nejvýkonnější grafiku, přenosová rychlost PCIe 2.0/2.1 by mohla dostačovat.
Prdelča píše:
1600Mhz na Witchera ti asík nestačí a mám dojem že tvá Gr.karta o 1.GB je slabá !

Asík proč by nestačilo? V PC mám "jen" 1333 MHz paměť a nemyslím si, že to je ta největší "brzda" PC.

Jedním z největších a nejrozšířenějších omylů je posuzování výkonosti grafické karty podle kapacity její paměti.
Ano, kapacita hraje svou roli třeba u her, zvlášť pokud má třeba kvalitní textury ve vysokém rozlišení. Ale v podstatě jde jen o to, aby se "to všechno" mělo kam vejít a kde by mohl graficky procesor rychle s daty operovat. Pokud je grafický procesor pomalý, ani 2 terabyty té nejrychlejší paměti celkovému reálnému výkonu grafické karty až tak moc nepřidají.
Naopak pokud je grafický procesor dostatečné výkonný, pomalá paměť s malou kapacitou může skutečně "brzdit".
Prdelča píše:
Tyhle vyndej a prodej.Kup 8...16.GB Mhz.

Tak 16 gigabytů nebo 16 megahertz? Nebo je to myšleno jako šestnáctý gigabyte? ;-)

_________________
Budete-li mít jakýkoli problém nebo dotaz, stačí mi napsat SZ.


04 čer 2015, 19:42
Profil
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 11 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru









StahovaniZaSMS Pizza Modena MP3 free download