fastshare
Auto reset PC s novým procesorem FX-8320
Vypnout statistiky
KATEGORIEPOSLEDNÍ PŘÍSPĚVKYPOSLEDNÍ OZNÁMENÍSTATISTIKY UŽIVATELE
Nick: Anonymous
Příspěvků: 3361
Hodnost: Warman
Varování: 0
---
Právě je 21 zář 2018, 11:47





Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Pravidla fóra


1. Dodržujte zde základní PRAVIDLA Warcenteru.
2. Chovejte se slušně, nikoho neurážejte, tím myslím i národnostní menšiny, sexuální orientaci ap.
3. Při vkládání tématu se přesvědčte že neexistuje tlačítkem HLEDAT.
4. Při vkládání volte vhodný název příspěvku, žádné proooosííím, pls, pomoooc ale např.: Modrá smrt .
5. Zapamatujte si, že vhodný název řeší problém z 52% za vás.
6. Když je váš problém vyřešen, přidejte za název příspěvku tag [VYŘEŠENO] - čili: Modrá smrt [VYŘEŠENO]
7. Do sekce NEPATŘÍ prosby o nalezení softwaru (Software - Hledám), keygeny+serial (Ostatní - Serials & crack) či žádosti o rady s výběrem Hardwaru (Nákupní poradna).
8. Do této sekce NEPATŘÍ LINKY ! Jedná se o poradnu !



Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 23 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
 Auto reset PC s novým procesorem FX-8320 
Autor Zpráva
Sergeant
Sergeant
Uživatelský avatar

Registrován: 28 říj 2008, 18:20
Příspěvky: 101
Příspěvek Auto reset PC s novým procesorem FX-8320

Zdravím, včera jsem si koupil nový procesor AMD FX-8320 a hned mám problém... když spustím hru, po chvíli se mi automaticky restartuje PC (u ACU se vypne cca po 10 minutách a u Far Cry 4 cca po 20). Nenaskočí žádná chyba, nic, jen se restartuje PC...jediné co mě napadá je, že mi asi nemusí stačit zdroj, nebo to může být něčím jiným? Sestavu mám v podpisu. Předem díky za radu

_________________
MB: MSI Z370 GAMING Pro Carbon
CPU: Intel Core i7-8700K
GPU: ASUS ROG STRIX GAMING GeForce GTX 1080Ti OC 11GB
RAM: G.SKILL 16GB KIT DDR4 3200MHz CL16 Trident Z RGB
SSD: Kingston HyperX Savage 240 GB + WD Black NVMe M.2 256GB
HDD: Seagate Barracuda 3 TB
PSU: Corsair RM650x


21 lis 2014, 15:32
Profil
Lieutenant
Lieutenant
Uživatelský avatar

Registrován: 22 črc 2009, 11:48
Příspěvky: 224
Bydliště: ..zelená je louka..
Příspěvek Re: Auto reset PC s novým procesorem FX-8320

Ahoj.Ty máš 500W.Grafárna bude asík napájená extra.Na FarCry4 ti to fakt nestačí.....Já mám to staré železo co je v popisu a mám 450 W zdroj.Upozorňuji,že se nebavím o hrách,bo FarCry4 vůbec nerozjedu,ale o spotřebě !!Jinak ... Doporučený výkon GPU tvého je zdroje : 500 W a to je MINIMUM !! Nehledě na daší minimum +125 W CPU-AMD !! a kde máš další co ti napájí zdroj ? Deska,paměti,atd ..!!...Najdi si v popisu tvých komponent kolik potřebují pro chod a sečti,budeš orientačně v obraze !!Nehledě na zátěž zdroje a teplotu,z toho plyne ,zase otáčky ventilátoru-hlučnost atd....(To vypnutí ti dělá ochrana zdroje proti přetížení).....ať se daří-je to můj obecný pohled na tvůj problém.. :)

_________________
Zelená je trááááva...kdo nehulí je krááááva....hi hi hi

DualCore AMD Athlon Black Edition 7750, 2700 MHz (13.5 x 200)
MSI K9AGM3
4.GB DDR2-800 DDR2
GeForce GT430
BenQ G2010W
320 GB, 7200 RPM, SATA-II
500 GB, 7200 RPM, SATA-II
HL-DT-ST DVD-RAM GSA-H58N


21 lis 2014, 17:00
Profil
Sergeant
Sergeant
Uživatelský avatar

Registrován: 28 říj 2008, 18:20
Příspěvky: 101
Příspěvek Re: Auto reset PC s novým procesorem FX-8320

Na GPU je minimální doporučený zdroj 500W, ale to neni myšleno pouze na GPU, ale celou sestavu... vyhledal jsem si spotřebu mé GPU při hraní nebo v jiné velké zátěži a bere cca 319W, ale i to je dost a když k tomu přičtu jenom CPU tak je to hned 444W a kolik má spotřebu MB, RAM, HDD, větráky atd., to sice nemám vůbec tušení, ale je mi jasný, že to asi nemá šanci stačit no...
nějaké doporučení na koupi nového zdroje? ocenil bych co nejlevnější, max do 3 000, nejsem teď v nejlepší finanční situaci, ale uvědomuju si, že za tu cenu se dá sehnat nejvýš tak 650W bohužel

EDIT: ale je mi divný, že mi to vypadává až teď, když doteď jsem měl AMD Phenom II X4 965, který má uplně stejnou spotřebu 125W

_________________
MB: MSI Z370 GAMING Pro Carbon
CPU: Intel Core i7-8700K
GPU: ASUS ROG STRIX GAMING GeForce GTX 1080Ti OC 11GB
RAM: G.SKILL 16GB KIT DDR4 3200MHz CL16 Trident Z RGB
SSD: Kingston HyperX Savage 240 GB + WD Black NVMe M.2 256GB
HDD: Seagate Barracuda 3 TB
PSU: Corsair RM650x


21 lis 2014, 17:45
Profil
Private 1 st class
Private 1 st class

Registrován: 08 zář 2008, 19:36
Příspěvky: 16
Příspěvek Re: Auto reset PC s novým procesorem FX-8320

Můžeš zkusit kalkulátor výkonu zdroje: http://www.extreme.outervision.com/psucalculatorlite.jsp


21 lis 2014, 18:07
Profil
Sergeant
Sergeant
Uživatelský avatar

Registrován: 28 říj 2008, 18:20
Příspěvky: 101
Příspěvek Re: Auto reset PC s novým procesorem FX-8320

Sice sem skoro polovině věcí nerozuměl, ale snažil jsem se to vyplnit co nejlíp a vyšlo mi minimální 324W a doporučený 424W, což mi přijde jako kravina, že jenom tak málo, když jsem si předtim počítal že jenom GPU a CPU by mohlo zabírat 444W...

Edit: Tak jsem si to zkoušel vykalkulovat i tady http://www.coolermaster.outervision.com/poc.jsp a tam mi dokonce vyšlo 420W, takže zdrojem to asi nebude... nevíte čim by to teda mohlo bejt?

_________________
MB: MSI Z370 GAMING Pro Carbon
CPU: Intel Core i7-8700K
GPU: ASUS ROG STRIX GAMING GeForce GTX 1080Ti OC 11GB
RAM: G.SKILL 16GB KIT DDR4 3200MHz CL16 Trident Z RGB
SSD: Kingston HyperX Savage 240 GB + WD Black NVMe M.2 256GB
HDD: Seagate Barracuda 3 TB
PSU: Corsair RM650x


21 lis 2014, 19:35
Profil
V.I.P.
V.I.P.

Registrován: 18 srp 2009, 16:58
Příspěvky: 256
Příspěvek Re: Auto reset PC s novým procesorem FX-8320

Koukal jsi na teploty? Třeba máš něco s chladičem toho procesoru nebo na něj nestačí.
Mám zkušenost s jedním starším PC také s AMD (sice s už docela starým Athlon XP 2400+), který když se při delší zátěži zahřál cca na 90 stupňů, okamžitě se restartoval, nejspíš jako ochrana před zavařením.

_________________
Budete-li mít jakýkoli problém nebo dotaz, stačí mi napsat SZ.


Naposledy upravil nfsmaniac dne 21 lis 2014, 19:57, celkově upraveno 1

21 lis 2014, 19:52
Profil
Sergeant
Sergeant
Uživatelský avatar

Registrován: 28 říj 2008, 18:20
Příspěvky: 101
Příspěvek Re: Auto reset PC s novým procesorem FX-8320

Ke zdroji jsem si koupil i chladič http://www.alza.cz/zalman-cnps10x-optima-2011-d473784.htm, jelikož mi bylo jasný že chladič od AMD stačit nebude, takže přehřívat by se rozhodně neměl...a taky je hodně tichý...ale pro jistotu, neporadil by jsi mi nějaký prográmek, který při hře ukazuje teploty komponentů?

_________________
MB: MSI Z370 GAMING Pro Carbon
CPU: Intel Core i7-8700K
GPU: ASUS ROG STRIX GAMING GeForce GTX 1080Ti OC 11GB
RAM: G.SKILL 16GB KIT DDR4 3200MHz CL16 Trident Z RGB
SSD: Kingston HyperX Savage 240 GB + WD Black NVMe M.2 256GB
HDD: Seagate Barracuda 3 TB
PSU: Corsair RM650x


21 lis 2014, 19:57
Profil
V.I.P.
V.I.P.

Registrován: 18 srp 2009, 16:58
Příspěvky: 256
Příspěvek Re: Auto reset PC s novým procesorem FX-8320

Na teploty koukám v programu Aida64, ale to by jsi musel v průběhu hraní se dostat co nejrychleji zpět na plochu a kouknout. Nebo by se v něm myslím dalo dát "Test stability", který bys nespustil, ale jen se podíval na statistiku teplot (ukazuje nejvyšší, nejnižší naměřenou hodnotu a průměr). Pak by jen stačilo, aby se ti PC nerestartoval.

EDIT: Myslím si, že 650W zdroj by ti měl dostačovat i s nějakou rezervou. Tedy pokud neplánuješ nákup drahé výkonné grafiky, nebo něčeho dalšího s velkou spotřebou.

_________________
Budete-li mít jakýkoli problém nebo dotaz, stačí mi napsat SZ.


Naposledy upravil nfsmaniac dne 21 lis 2014, 20:12, celkově upraveno 2

21 lis 2014, 20:02
Profil
Lieutenant
Lieutenant
Uživatelský avatar

Registrován: 22 črc 2009, 11:48
Příspěvky: 224
Bydliště: ..zelená je louka..
Příspěvek Re: Auto reset PC s novým procesorem FX-8320

Ano..zátěžový test přes Aidu !!-(Benchmark)..Co pasta..a chladič CPU ?..Jinak já používám na chod GPU-(GForce) prográmek Smart Doctor od NVidie,měla jsem ho jako součást instalačky driveru.

_________________
Zelená je trááááva...kdo nehulí je krááááva....hi hi hi

DualCore AMD Athlon Black Edition 7750, 2700 MHz (13.5 x 200)
MSI K9AGM3
4.GB DDR2-800 DDR2
GeForce GT430
BenQ G2010W
320 GB, 7200 RPM, SATA-II
500 GB, 7200 RPM, SATA-II
HL-DT-ST DVD-RAM GSA-H58N


21 lis 2014, 20:06
Profil
Sergeant
Sergeant
Uživatelský avatar

Registrován: 28 říj 2008, 18:20
Příspěvky: 101
Příspěvek Re: Auto reset PC s novým procesorem FX-8320

Takže co mam udělat přes tu aidu? Jenom to spustit zapnout na chvíli hru a kouknout se na teploty a pak vám to sem napsat?
nfsmaniac: já si ale dělal ty kalkulátory výkonu a vyjelo mi vždycky maximální 450W že potřebuju...tak jsem myslel že to teda nebude zdrojem
Prdelča: na co přesně se ptáš s pastou a chladičem? pastu jsem nanesl normálně na procesor a chladič frčí tak nevím čim by to mohlo být
a nevíte o nějakym programu který ukazuje teploty CPU ve hře? Mělo by to jít přes MSI Afterburner ale nějak nemůžu najít kde se to tam nastavuje...ukazuje mi to jenom FPS

Edit: tak cca po 10 minutách testu se počítač restartoval... CPU měl myslim 49°C

_________________
MB: MSI Z370 GAMING Pro Carbon
CPU: Intel Core i7-8700K
GPU: ASUS ROG STRIX GAMING GeForce GTX 1080Ti OC 11GB
RAM: G.SKILL 16GB KIT DDR4 3200MHz CL16 Trident Z RGB
SSD: Kingston HyperX Savage 240 GB + WD Black NVMe M.2 256GB
HDD: Seagate Barracuda 3 TB
PSU: Corsair RM650x


21 lis 2014, 21:22
Profil
V.I.P.
V.I.P.

Registrován: 18 srp 2009, 16:58
Příspěvky: 256
Příspěvek Re: Auto reset PC s novým procesorem FX-8320

Altair Ibn-La'Ahad píše:
já si ale dělal ty kalkulátory výkonu a vyjelo mi vždycky maximální 450W že potřebuju...

dodatečně jsem reagoval na:
Altair Ibn-La'Ahad píše:
ale uvědomuju si, že za tu cenu se dá sehnat nejvýš tak 650W bohužel


V Aidě dej Nástroje -> Test stability systému -> Statistika.
Pokus se hrát co nejdýl, a pak kouknout na "Maximum" hodnoty.
49 stupňů je OK, tak jen pro kontrolu (a zkontrolování i dalších komponent).
Anebo tam rovnou můžeš zkusit spustit ten test.

_________________
Budete-li mít jakýkoli problém nebo dotaz, stačí mi napsat SZ.


21 lis 2014, 21:46
Profil
Sergeant
Sergeant
Uživatelský avatar

Registrován: 28 říj 2008, 18:20
Příspěvky: 101
Příspěvek Re: Auto reset PC s novým procesorem FX-8320

Přesně to jsem udělal, ale hru jsem ani "nemohl" spustit, jelikož hned po spuštění testu se dalo vytížení CPU na 100% (myslel jsem, že to bylo schválně na otestování toho CPU) a po 10 minutách se počítač zas sám restartoval

_________________
MB: MSI Z370 GAMING Pro Carbon
CPU: Intel Core i7-8700K
GPU: ASUS ROG STRIX GAMING GeForce GTX 1080Ti OC 11GB
RAM: G.SKILL 16GB KIT DDR4 3200MHz CL16 Trident Z RGB
SSD: Kingston HyperX Savage 240 GB + WD Black NVMe M.2 256GB
HDD: Seagate Barracuda 3 TB
PSU: Corsair RM650x


21 lis 2014, 21:48
Profil
V.I.P.
V.I.P.

Registrován: 18 srp 2009, 16:58
Příspěvky: 256
Příspěvek Re: Auto reset PC s novým procesorem FX-8320

Myslel jsem buď spustit ten test, anebo být jen na té statistice bez spuštění testu (a hrát), asi jsem se špatně vyjádřil. :?
EDIT: Restartoval se tím testem nebo hrou? Pokud testem - jaké byly teploty (nejen CPU) těsně před restartem?

_________________
Budete-li mít jakýkoli problém nebo dotaz, stačí mi napsat SZ.


21 lis 2014, 22:00
Profil
Sergeant
Sergeant
Uživatelský avatar

Registrován: 28 říj 2008, 18:20
Příspěvky: 101
Příspěvek Re: Auto reset PC s novým procesorem FX-8320

To už jsem tu psal...dal jsem test, ale nevim jestli se restartoval kvůli tomu, ale hru jsem ani "nemohl" spustit, jelikož hned po spuštění testu se dalo vytížení CPU na 100% (myslel jsem, že to bylo schválně na otestování toho CPU)
A teď jsem to udělal bez toho testu v těch statistikách (na 12 minut ve Far Cry 4 - na víc jsem se neodvážil :D ) a vyšlo mi toto:
Re: Auto reset PC s novým procesorem FX-8320

_________________
MB: MSI Z370 GAMING Pro Carbon
CPU: Intel Core i7-8700K
GPU: ASUS ROG STRIX GAMING GeForce GTX 1080Ti OC 11GB
RAM: G.SKILL 16GB KIT DDR4 3200MHz CL16 Trident Z RGB
SSD: Kingston HyperX Savage 240 GB + WD Black NVMe M.2 256GB
HDD: Seagate Barracuda 3 TB
PSU: Corsair RM650x


21 lis 2014, 22:10
Profil
V.I.P.
V.I.P.

Registrován: 18 srp 2009, 16:58
Příspěvky: 256
Příspěvek Re: Auto reset PC s novým procesorem FX-8320

Škoda, že se tam neukazuje teplota grafiky, no ale vypadá to, že teplotama to asi nebude.
Ale moc se mi nezdá ta nejmenší naměřená teplota CPU - 16 stupňů - to máš v místnosti už docela zimu. :)
Každopádně se zdá, že chladič chladí vcelku dobře.

Pokud je zdroj opravdu slabý - nevím, prakticky to osobně nedokážu bohužel moc srovnat. Kdybych to měl porovnat se svojí sestavou - bez problémů mi stačí 460W zdroj na "utáhnutí" možná o něco výkonnějšího (alespoň v některých ohledech) CPU Intel Core i7 2600 (sic to je "jen" čtyřjádro, spotřeba také nižší, ale podstatně vyšší cena :) ) a grafiky GeForce GTX 550Ti (méně výkonná než tvoje, podle specifikací o 54 W nižší spotřeba oproti GTX 760). Takže rozdíl ve spotřebě (při maximálním vytížení) mezi mojí a tvojí sestavou je +- 84 W.

Máš nějaký ext. disk nebo něco napájeného přes USB? Zkus PC doslova "obklopit" vším možným. Pokud máš ten disk, nejlépe dát třeba nějaký benchmark, aby byl "v pohybu", dej si třeba nabíjet mobil do USB nebo cokoli, co máš. Zkrátka vše možné (i třeba flashku, i když ta má mizivou spotřebu). Do mechaniky hoď taky CD/DVD a třeba kopíruj na interní HDD.
Pak hned začni hrát (dokud se ti něco nabíjí, ext. disk i mechanika v pohybu, apod.) - pokud se ti PC restartuje citelně dřív, bude to asi tím zdrojem

_________________
Budete-li mít jakýkoli problém nebo dotaz, stačí mi napsat SZ.


22 lis 2014, 15:38
Profil
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 23 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru









StahovaniZaSMS Pizza Modena MP3 free download