fastshare
Auto reset PC s novým procesorem FX-8320
Vypnout statistiky
KATEGORIEPOSLEDNÍ PŘÍSPĚVKYPOSLEDNÍ OZNÁMENÍSTATISTIKY UŽIVATELE
Nick: Anonymous
Příspěvků: 3361
Hodnost: Warman
Varování: 0
---
Právě je 21 zář 2018, 10:56





Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Pravidla fóra


1. Dodržujte zde základní PRAVIDLA Warcenteru.
2. Chovejte se slušně, nikoho neurážejte, tím myslím i národnostní menšiny, sexuální orientaci ap.
3. Při vkládání tématu se přesvědčte že neexistuje tlačítkem HLEDAT.
4. Při vkládání volte vhodný název příspěvku, žádné proooosííím, pls, pomoooc ale např.: Modrá smrt .
5. Zapamatujte si, že vhodný název řeší problém z 52% za vás.
6. Když je váš problém vyřešen, přidejte za název příspěvku tag [VYŘEŠENO] - čili: Modrá smrt [VYŘEŠENO]
7. Do sekce NEPATŘÍ prosby o nalezení softwaru (Software - Hledám), keygeny+serial (Ostatní - Serials & crack) či žádosti o rady s výběrem Hardwaru (Nákupní poradna).
8. Do této sekce NEPATŘÍ LINKY ! Jedná se o poradnu !



Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 23 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2
 Auto reset PC s novým procesorem FX-8320 
Autor Zpráva
Sergeant
Sergeant
Uživatelský avatar

Registrován: 28 říj 2008, 18:20
Příspěvky: 101
Příspěvek Re: Auto reset PC s novým procesorem FX-8320

To určitě zkusím. Několikrát se mi už bohužel PC vypnul i když sem byl např. na internetu... takže nemusim dělat vůbec nic náročnýho. A teď se mi stalo něco hodně divnýho... spustil jsem si Assassin's Creed Unity na zkoušku a hrál jsem přibližně hodinu, nevim proč najednou bez restartu, tak už jsem si myslel že mam vyhráno, ale samozřejmě neměl. Když jsem si to pustil po nějaký době znova tak se mi PC restartoval hned v hlavním menu. Opravdu už nevím čím by to mohlo být. Je vůbec možný že by to bylo tím zdrojem, když mi to vypadává takhle náhodně a ani nezáleží jestli dělam něco náročného nebo ne?

EDIT: a ještě se chci zeptat, musí se při výměně procesoru udělat ještě něco jinýho než opravdu jen fyzicky vyměnit ten procesor? Třeba nějaká nastavení v biosu nebo tak něco?

_________________
MB: MSI Z370 GAMING Pro Carbon
CPU: Intel Core i7-8700K
GPU: ASUS ROG STRIX GAMING GeForce GTX 1080Ti OC 11GB
RAM: G.SKILL 16GB KIT DDR4 3200MHz CL16 Trident Z RGB
SSD: Kingston HyperX Savage 240 GB + WD Black NVMe M.2 256GB
HDD: Seagate Barracuda 3 TB
PSU: Corsair RM650x


22 lis 2014, 17:30
Profil
V.I.P.
V.I.P.

Registrován: 18 srp 2009, 16:58
Příspěvky: 256
Příspěvek Re: Auto reset PC s novým procesorem FX-8320

Altair Ibn-La'Ahad píše:
EDIT: a ještě se chci zeptat, musí se při výměně procesoru udělat ještě něco jinýho než opravdu jen fyzicky vyměnit ten procesor? Třeba nějaká nastavení v biosu nebo tak něco?

Nemusí, BIOS by se o to měl postarat sám. Ale pozor - kontakty na tom procesoru jsou hodně citlivý, takže opatrně.
Ty tam chceš zkusit dát zpátky ten starý?
Ale je to zvláštní, když ho nevytěžuješ, i ta tvá sestava by snad neměla odebírat 500 W. Taky je možnost, že je ten zdroj špatný úplně.

_________________
Budete-li mít jakýkoli problém nebo dotaz, stačí mi napsat SZ.


22 lis 2014, 18:41
Profil
Sergeant
Sergeant
Uživatelský avatar

Registrován: 28 říj 2008, 18:20
Příspěvky: 101
Příspěvek Re: Auto reset PC s novým procesorem FX-8320

Tak jsem hodně hledal na netu a zjistil jsem, že na tu mojí základovku musím updatovat BIOS a bohužel musím dát do PC zpátky starý procesor abych to mohl udělat...takže to zkusím a pak napíšu jestli to opravdu pomohlo
EDIT: Tak mám problém dát do PC zpátky starý CPU, protože ty "zlaté nožičky" zespodu jsou zohybané takže nejde CPU vložit do základní desky...

_________________
MB: MSI Z370 GAMING Pro Carbon
CPU: Intel Core i7-8700K
GPU: ASUS ROG STRIX GAMING GeForce GTX 1080Ti OC 11GB
RAM: G.SKILL 16GB KIT DDR4 3200MHz CL16 Trident Z RGB
SSD: Kingston HyperX Savage 240 GB + WD Black NVMe M.2 256GB
HDD: Seagate Barracuda 3 TB
PSU: Corsair RM650x


22 lis 2014, 19:06
Profil
V.I.P.
V.I.P.

Registrován: 18 srp 2009, 16:58
Příspěvky: 256
Příspěvek Re: Auto reset PC s novým procesorem FX-8320

Altair Ibn-La'Ahad píše:
EDIT: Tak mám problém dát do PC zpátky starý CPU, protože ty "zlaté nožičky" zespodu jsou zohybané takže nejde CPU vložit do základní desky...

Hmm... tak doufám, že ty "zlaté nožičky" zespodu už máš zohýbané i u toho nového procesoru. :?
No to je v háji. Leda bys to risknul s tím novým procesorem a doufal, že se nerestartuje. Protože pokud jo... bude po základní desce.
Nevím, jakou máš revizi té desky (1.0/1.1. nebo 1.3 - na to si dej pozor - když zvolíš BIOS pro špatnou revizi, desku si tím taky nejspíš odpravíš), ale musíš nahrát tu poslední beta verzi BIOSu - verzi F13b.

_________________
Budete-li mít jakýkoli problém nebo dotaz, stačí mi napsat SZ.


23 lis 2014, 00:48
Profil
Sergeant
Sergeant
Uživatelský avatar

Registrován: 28 říj 2008, 18:20
Příspěvky: 101
Příspěvek Re: Auto reset PC s novým procesorem FX-8320

Ne na nový procesor si dávám pozor :D Tak jsem bez problému updatoval BIOS na verzi F13b přes ten nový procesor a revizi jsem doufám vybral správnou. Divný ale je, že mi teď počítač píše že mám 4 jádrový procesor a řekl bych, že i běží pouze na čtyřech jádrech, jelikož je celkem snadno vytížený. Nějaká rada co s tím?

EDIT: tak už se mi to nejspíš podařilo nastavit v BIOSu, jenže s mým štěstím se mi PC samozřejmě restartuje dál... sotva jsem zapnul ACU a hned se restartoval, takže update BIOSu nepomohl... čím by to tedy mohlo být? tím zdrojem?

_________________
MB: MSI Z370 GAMING Pro Carbon
CPU: Intel Core i7-8700K
GPU: ASUS ROG STRIX GAMING GeForce GTX 1080Ti OC 11GB
RAM: G.SKILL 16GB KIT DDR4 3200MHz CL16 Trident Z RGB
SSD: Kingston HyperX Savage 240 GB + WD Black NVMe M.2 256GB
HDD: Seagate Barracuda 3 TB
PSU: Corsair RM650x


23 lis 2014, 13:19
Profil
Master Sergant
Master Sergant
Uživatelský avatar

Registrován: 27 srp 2010, 09:47
Příspěvky: 154
Příspěvek Re: Auto reset PC s novým procesorem FX-8320

Přidám se tohohle bludného kruhu.... Jsem taktéž majitelem (hrdým) AMD FX 8320.Procík je usazen na Asus M5A97 R2.0 a chladím to Thermaltakem NiC L31 + zdroj Zalman ZM600-GSII 600W.
Teploty v základu bez OC do 30 C a procík se poflakuje.Změna nastává až po nastavení OC profilu,kdy jedu na 4,4 GHz a vytížení procíku díky převodům HD videa ( vícero dílů serošů naráz ) je 98-99%,tak potom je mě tu i horko :D Teploty 62-64 C,což je na hraně.
Celému železu dopomáhá grafika Radeon HD 7790 2G OC edition,taktéž přetočená na výkon Radeon R7 260X.Podotýkám,že hraju minimálně a grafika při převodu vlastně jen dopomáhá a vytížím jí na max 5%,takže výkon zdroje je dostatečný.

Průvan ve skříni zajiští 3x 12cm větráky-mám case ZALMAN Z3.Teploty teda jdou uhlídat a s výkonem zdroje nemám nejmenší problém.
Přeci jen těch osm jader člověk ani při hraní nezatíží na 100%+100%ní vytížení grafiky( a to mám vcelku na odběr watů " dietní " grafárnu).

Ale k věci... Do nové sestavy jsem kupoval i nový 1TB HDD Seagate Barracuda.... Prvotně na komplu šlapaly win 7 od Mejblse zde z fora a modnutý bios napaomohl :D .
Průser nastal,když sedmy nechtěly naskočit a po resetu pc,někdy i dvakrát za sebou,teprve naskočily... Takže pokus o opravy zavaděče z instalačky přes cmd nějak neprošel,prostě při skenu mě to instalaci windows nenašlo a problém přetrvával...
Říkám si " ok " ,deska je Win 8.1 ready,tak hůrá instalovat Win 8.1( jsou to ty co jsem sem dával z Alzy) a zase zásek :D
Díky UEFI Biosu... Takže Legacy povolit a dobrý... Instalace prošla,KMspico aktivoval,aktualizace proběhly,ale jsem stále tam kde předtím... Systém nechce ochotně nabíhat,taktéž mě přijde,že na starým disku jsem byl v systému hned,ale momentálně to teda trvá snad 30sekund,než naskočí systém... Opět pokus o opravy s instalačkou-jak automaticky,tak přes příkazový řádek.... opět to samé... při skenu mě to nenajde instalaci win.... Kde je chyba?
V disku??? V desce???
Mám dva disky... Ten nový,a 1,5TB WD HDD kde na starým komplu běhaly sedmy.Disk byl zformátován Low level formátem a dnes slouží coby skládka otitulkovaných seriálů.Netuším kde je problém,ale leze mě to pěkně na nervy.... Nějaká rada pro mě???

Jinak pro Altair Ibn-La'Ahad
Citace:
update BIOSu nepomohl... čím by to tedy mohlo být? tím zdrojem?
,což takhle napsat o jakou desku se jedná a jaká čipová sada na ní je.... Pokud si pamatuju,tak jse kdysi někde četl,že FX s jádrem Vischera se nechtějí moc kamarádit se staršíma AMD 800 chipsetama,a SB700, SB750 na tom dělají největší paseku.... Četl jsem to cca na jaře,když jsem měl peníza na nový kompl a chtěl stavět.No pokáklo se auto,takže volba byla jasná.
Hele fakt bych prošel spíš zahraniční fora kde se AMD FX věnuje víc pozornosti.... Přeci jen,hodně lidí tady v čechách je prostě milovníků Intelu a pokud vím tak konkrétní čísla prodejů v ČR pro řadu FX 8xxx nejsou zrovna ukazatelem oblíbenosti AMD.Paradoxně ale FX 6xxx na to byla právě vcelku dobře.Nevím no,mít 6 jader za 2500Kč nebo 8 za 3500???Starýho Athlona II X4 jsem kupoval na Aukru za 1200 Kč a Athlona II X2 250e jsem prodal za 1320Kč tamtéž,takže logicky mě vychází,že teda ty dvě jádra navíc nataktěný na 4 a víc GHz prostě stojí za příplatek cca 1000 Kč.Šilhal jsem po 8350,ale zase ten výkon není o tolik větší a 800 kč jsou peníze minimálně na bednu k pc ne?

Za mě osobně-nejlepší procík za 3500 Kč.... Po přetočení na 4 a více GHz to je prostě tryskáč,kterej dokáže 7,5 GB HD MKV překonvertovat do HD AVI 4,5 GB (avina proto,že mě televize prostě neochotně skousává mkvéčka v hd s bitrate nad 4000 ) za 21 minut při vytížení procáku kolem 50%... Prostě masakrální výkon za ty prachy.Starej Athlon II x 4 na 3GHz to skousával cca 68 minut... Ten rozdíl je prostě neskutečnej.A když spustím World of Tanks při zapnutém OC... Mazééééééééc...

_________________
i_m_a_g_e

CPU : Xeon E5-2670v1
MB : Intel X79Siler
RAM : Micron ECC 32 GB
GPU : Sapphire Radeon R9 380X NITRO


28 lis 2014, 13:17
Profil
V.I.P.
V.I.P.

Registrován: 18 srp 2009, 16:58
Příspěvky: 256
Příspěvek Re: Auto reset PC s novým procesorem FX-8320

jkrejci77 píše:
Systém nechce ochotně nabíhat,taktéž mě přijde,že na starým disku jsem byl v systému hned,ale momentálně to teda trvá snad 30sekund,než naskočí systém...

což takhle napsat o jakou desku se jedná a jaká čipová sada na ní je....

Nechceš trochu upřesnit tu "neochotu"? 30 vteřin mi v případě operačního systému Windows nepřijde nikterak "nenormální" doba, zvlášť, pokud se nejedná o čerstvě nainstalovaný systém. Je ale možné, že tvůj původní disk byl o trochu rychlejší.

A díval ses na jeho podpis? ;-)

_________________
Budete-li mít jakýkoli problém nebo dotaz, stačí mi napsat SZ.


28 lis 2014, 16:49
Profil
Master Sergant
Master Sergant
Uživatelský avatar

Registrován: 27 srp 2010, 09:47
Příspěvky: 154
Příspěvek Re: Auto reset PC s novým procesorem FX-8320

Neochota u Windows 8.1---od spouštění pc do naběhnutí plochy je cca 38 vteřin na SATA III disku.U starého SATA I to bylo do 20.NA notebooku mám taktéž sata III a od spuštění do naběhnutí plochy uplyne 21 vteřin.Instalace Win 8.1 proběhla včera dopoledne!!!A notebook s Celerem na 1.8GHz a 4GB RAm snad nebude rychlejší než osmijádro s 16GB RAM.Parametry disků jsou zhruba totožné-krom velikosti a kapacity.

Prostě a jednoduše-někde je chyba :D ale kde????

_________________
i_m_a_g_e

CPU : Xeon E5-2670v1
MB : Intel X79Siler
RAM : Micron ECC 32 GB
GPU : Sapphire Radeon R9 380X NITRO


28 lis 2014, 21:54
Profil
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 23 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru









StahovaniZaSMS Pizza Modena MP3 free download